18/4/09

AMABLE

EDITORIAL TABARCA
A mable conta la història vital d’un alumne de quart curs de l’ESO, anomenat Amable Boix, i les circumstàncies que l’enfrontaran amb un entorn no tan afable com el seu nom. Amable ha passat la infantesa protegit per sa mare, Roser Boix, que va tenir cura d’ell sense l’ajuda d’un pare que sols existí una nit. Tanmateix arribat ara el moment de l’adolescència, Amable no voldrà ja aquest suport sinó que buscarà enfrontar-se tot sol a una realitat que sovint confon amb els seus desigs. Els malentesos i els anhels frustrats en la relació amb l’única persona de l’institut que li és simpàtica, Teresa, les burles i bromes d’alguns companys, com Sergi, o la incomprensió dels professors de l’institut, com la seua tutora, entrebancaran el camí d’Amable. Les nits sense èxit pels locals de la ciutat, els vexatoris jocs dels companys que deriven en violència i les injustícies rebudes que no sap denunciar augmentaran el cúmul de tristeses d’Amable. Així, assistim al periple d’un heroi tràgic, Amable, en el recorregut d’una sèrie d’etapes que el menaran fins un desenllaç sorprenent i colpidor. Com un gat insegur i encara xicotet, Amable es diposa a travessar la via difícil i transitada de l’adolescència. Aquesta marxa accidentada cap a l’altra vorera serà una marxa per l’infern de l’assetjament escolar. Una marxa al llarg de la qual sabrem si Amable aconsegueix de reeixir i travessar la via o pel contrari s’enfonsa en un infern que pot més que ell.
OBRA GUANYADORA VII PREMI NOVEL·LA
JUVENIL CIUTAT DE TORRENT

20 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola Paco!!!

Estem açi a l´aula d´informàtica.M´agraen molt els teus llibres.Segueix escribint!!!

Jo volia ana amb ru però sempre m´ha tocat amb Vicent i Inma,Xeee.

Eduardo Castellanos 2Eso C

Anónimo dijo...

hola soy Alan no me llegit aun ningu llibre teu pero lla mal llegire

Anónimo dijo...

Dew Paco!!!!!!!!

Anónimo dijo...

Francesc, lo que tens que fer es un resum del teu llibre, per a estudiants com jo!

Anónimo dijo...

hola francesc mompo soc un alumne de lescola del drac soc alvaro.MA gradat molt la teua dedicatoria i tambe que hallas vingut a fernos una visita al meu colegi un abrac molt fort de part de alvaro.

Anónimo dijo...

Ni jo et conec, ni tu a mi però m'agradari donar la meua opinió.
Ahr vaig acabar de llegir el teu llibre.....i be: Pense que el tema ha estat molt encertat, que has sabut reflexar molt bé el que sent un jove quan sofreix açò, cada detall, cada espressió...En fi, et felicite i espere que tingues molt d'èxit perquè aquesta novel·la ho mereix.

pw

Anónimo dijo...

Xe Paco, que sóc Toni, de La Pobla. M'imagine que ja hauràs vist que he aprovat. Aquesta vegada sí. M'ha sabut greu per Femenia i pel "Nabero" però en fi,que li anem a fer... si més no, tens alguna alegria al saber que jo ho he aconseguit.A Juny em vaig bloquejar però a Setembre estava amb més seguretat a l'hora de fer l'oral... Ja veus a tots els encanta l'oral i jo amb tants problemes he he.
Espere tornar a veure't (de segur que si) però si no ens veiérem vull que sàpigues que vaig aprendre molt amb tu i que els teus ensenyaments els porte guardats i els aplique dia a dia a l'escola. Cadascun dels meus alumnes (i professors) s'emporten tots els dies una rectificació de les teues o fins i tot alguna frase que has dit tu. Espere que açò que estic escrivint reafirme la teua autoestima i et done la convicció i seguretar d'estar fent la feina ben feta.
PD: La meua nóvia s'ha inscrit enguany, encara que ella ho fa pel punt que li donen he he.
Una abraçada

Anónimo dijo...

Yee paco jeje k pasa pos na k soc el sergi espin el teu millor alumne jaja res... k tescric açi perke maborrisc a tecnologia y res k el llibre damable magradat molt i k avore si els demes k men vaig a llegir son tan bons con akest jaja pos res cuidat y k tingues un bon futur escribint y k no ten token mes alumnes con jo...k les pasaras canutes jaja records

Anónimo dijo...

Perque estaràs escribint ja un llibre nou. Veritat?
Doncs res més ah per cert que soc del col·legi Joan Baptista de València.

..La NeNa Lorena.. dijo...

Holaaa Paquet!!!

Soc Lorena Gómez,alumna teua del colegí Joan XX |||.

¿¿ Que tal ?? ¿¿ com vas ??..Bueno Paco en primer lugar vull donarte les meues ¡FELICITACIONS! Per què m´agraden moltissím els teus llibres i per què se molt bé que vas a trionfar en aquesta vida,tant com escritor com a persona!.De segon dirte que me ENCANTA la manera que tens de posarte en el lloc dels protagonistes dels teus llibres,saps molt bé com ferho i de tot cor té lo dic eíxa forma que tens de mostra lo que senten,com o senten i amb quì ect...ME ENCANTA,M´AGRADA!!!..En fin Paco molt bè el teu treball,meravellós!.
I de tercer hi ha alguna cosa que no m´agrada del llibre AMABLE..¿?¿? I dels altres..¿?¿? Esta mas que clar que TOTES EÑS TEUS LLIBRES M´AGRADEN I MOLT!.
Sobretot el final del llibre de AMABLE me encanta ufff..Com contes quan el protagonista es va a suicidar,lo que sent en eíxe moment i lo que fá..M´AGRADA MOLTISSÍM!!!.En realitat tot el que escrius m´agrada moltissím per a que men vaíx a enganyar,sós unic en la terra Paco,sós meravellós! de tot cor te lo dic!.

...Bueno Paquet ja saps que soc una SUPER FAN de ti!.I bueno esperè
anssiosament i emocionada que escriuras altres llibres per a que mels puga llegir amb moltes ganes com els altres que ja me lligit.Te estime molt com a professor i sobretot que no falte te estime com a escritor!.
Comtà amb mi per a qualsevol cosa i ja saps ANIMS i continúa així xiquet!!! ¡FELICITATS!

ATT,Te ParLa: ..La NeNa Lorena..

Anónimo dijo...

Hola Paco,Ti parla Lorena Gómez.

Disculpam pero ahir estaba tan intusiasmada amb dirte lo magnific que me pereixen els teus llibres i la teua manera de expresarte,que se me va oblidar dirle al anonim eìxe que diu que el llibre DELS GREIXEILLS es una merda que si de veritat no li agrada pues chaval podies haberte ficat la paraula ''merda'' a la boca i ficar una altra ¿¿ no creus ??..I si te lo han ficat per a llegir es perque aun no lo has llegit,¿¿ Com saps que no t´agrada ??..Pensé que eres un groser i no saps dir d´una altra manera que no siga amb la groseria que un llibre no t´agrada.
Pero clar es la meua opinio i crec que no deveria ofenderte..Asi esque que li vam a fer...Es la mateixa frase que has utilizat ¿¿ Te pareíx correcta ??...
..A un consell chaval:
amb la misma educació que has tingut al principí,la tens que tener per a dir les OPINIONS NEGATIVES ¿¿ d´acord ??..
Paco de nou te pide disculpes pero aquest muchacho a furgat el dit on no devia tal vez si lo haguera dit amb altres paraules pues no li havia contestat,pero..en mede onfenderte a ti ma ofendit a mi i per si de cas jo si que soc educada..
Vinga Paco te cuides i ja saps ANIM I PER ADELANT!!! A MINJAR-SE AL MÓN!..Adeu!

Roi dijo...

impresionant el final de la novel.la
pobre amable...
y es un tema que ocorreix moltes vegades però no amb el mateix final...

Anónimo dijo...

Che Che Cheee! Paquet!
¿¿ Com vas..??
Pues espere que molt be..
Saps m'an fotut els de la editorial,per que no han volgut publicar la novela d'amor..Saps que pense que estaven gelosos de el teu talent y la teua magnifica forma a l'hora de posarte en els papels dels protagonistes o personatges,y han dit: ''Anem a fotre a aquest i als seus fans..''
Pues espere que això no et deprimisca i que lo intentes altra vegada en altra editorial i com sempre te dic Paco sos el MIJOR!!! aixina que ANIM! A MINJAR-SE EL MON! i que mai cambies..¿¿ D'acord ?? Que com a fan sempre em tendras a mi..
Ja saps que per a la tercera avaluació em vaigs a llegir el llibre dels 'Guendos',tin ganes de llegir-meho jaaa! avore que pasa..SEGUR SEGUR SEGUR! que me AGRADA MOLT,com TOT el que tu fas..Esqueee el tiooo Paco mai cambia jajaja!..
Pues res mes!,dema en l'escola parlem..Adeu! i ja saps per delant sempre!

ATT,Ti ParLa: ...NeNa...

...RAPeRiTa...

..O mijor coneguda com:

<'La apaxita'>

Anónimo dijo...

Estem açi a l´aula d´informàtica.M´agraen molt els teus llibres.Segueix escribint!!!

Jo volia ana amb ru però sempre m´ha tocat amb Vicent i Inma,Xeee.

SIIISISIISIS Y YO MEU CREC.
JAJAJA PEELOTAAAAAAAAAAAA DE LOSWUEVOS.

Anónimo dijo...

Hola Paco!!!

Estem açi a l´aula d´informàtica.M´agraen molt els teus llibres.Segueix escribint!!!

Jo volia ana amb ru però sempre m´ha tocat amb Vicent i Inma,Xeee.

Eduardo Castellanos 2Eso C
PD:BORJA EL REVOLUCIONARIO JUNTO A TONI

Anónimo dijo...

tan bons con akest jaja pos res cuidat y k tingues un bon futur escribint y k no ten token mes alumnes con jo...k les pasaras canutes jaja records

12/13/2006 8:46 AM


Anónimo dijo...
Bon dia senyor Francesc.
Soc un alumne, em dic Joan y vull dir-te que ets un bon escritor pero crec que a l'hora de escriure no dones la maximitat que esperem, es a dir, els teus llibres son bons, no dic que no. Però a vegades en les descripcions soltes uns rotllos que donen ganes de fer una cabeçaeta. Bé, en conclusió, mira a vore com t'ho montes per a descriure que està molt bé i tot aixó pero ¡fotre! dones massa importància a descriure per exemple la bellessa d'una dona.
Un altra cosa...el llibre dels greixets es una auntèntica merda vaja! que me l'han posat per a llegir i no sé com agafar-ho.
Ho sent si t'he ferit amb les meves paraules pero que li anem a fer.. que no crec que t'afecte molt pero bé es la meva opinió.
Vinga, una abraçada Xisco i que estigues molt bé. Esperem ansiosos el teu llibre nou =D jeje....

5/24/2007 8:38 PM


Anónimo dijo...
Perque estaràs escribint ja un llibre nou. Veritat?
Doncs res més ah per cert que soc del col·legi Joan Baptista de València.

5/24/2007 8:41 PM


..La NeNa Lorena.. dijo...
Holaaa Paquet!!!

Soc Lorena Gómez,alumna teua del colegí Joan XX |||.

¿¿ Que tal ?? ¿¿ com vas ??..Bueno Paco en primer lugar vull donarte les meues ¡FELICITACIONS! Per què m´agraden moltissím els teus llibres i per què se molt bé que vas a trionfar en aquesta vida,tant com escritor com a persona!.De segon dirte que me ENCANTA la manera que tens de posarte en el lloc dels protagonistes dels teus llibres,saps molt bé com ferho i de tot cor té lo dic eíxa forma que tens de mostra lo que senten,com o senten i amb quì ect...ME ENCANTA,M´AGRADA!!!..En fin Paco molt bè el teu treball,meravellós!.
I de tercer hi ha alguna cosa que no m´agrada del llibre AMABLE..¿?¿? I dels altres..¿?¿? Esta mas que clar que TOTES EÑS TEUS LLIBRES M´AGRADEN I MOLT!.
Sobretot el final del llibre de AMABLE me encanta ufff..Com contes quan el protagonista es va a suicidar,lo que sent en eíxe moment i lo que fá..M´AGRADA MOLTISSÍM!!!.En realitat tot el que escrius m´agrada moltissím per a que men
YYJYYTJ

Anónimo dijo...

Dew Paco!!!!!!!!

Anónimo dijo...

ola Pacoooooooooo soc Sergi un alumne de dominicas. esten molt agraits per la teua visita.
me recomanaries un llibre aunque no me el llitja.

Anónimo dijo...

Hola sóc alumne del IES Lluís Sunyer d'Alzira i envie el resum del llibre tal com el meu professor Toni Teruel m'ha recomanat.


Amable
(Francesc Mompó i Valls)

RESUM

Amable era un xic adolescent que cursava 4t d’ESO a l'institut. Amable no s'agradava en absolut, pensava que era lleig i no tenia confiança en ell mateix.
Amable vivia amb sa mare, no sabia res de son pare des que va nàixer, es a dir, sa mare l'havia criat ella soletes i és possible que estiguera sobreprotegit.
Tenia una única amiga a l'institut, Teresa. A Amable li agradava, però ella tenia nuvi; la resta de companys el tractaven com si no existira, simplement parlaven d'ell quan calia burlar-se d'algú… i la persona que solia encapçalar aquella situació era Sergi, el xic més popular de la classe.

Tot el mon es clavava amb ell fins i tot els més menuts de l'institut. Un dia un xiquet de primer va vacil.lar-li i ell l'espentà. Van anar a parlar amb el director que es va sorpendre de l'actitud d'aquell xic que mai havia causat problemes i per aquest motiu cridà a sa mare, que igualment es quedà desconcertada pel comportament del seu fill.

Pepa era la tutora d'Amable, i ella s'encarregaria de vigilar-lo, encara que mai va tindre temps per a fer-ho…

Una nit el seu veí li va proposar que el proper divendres anaren de festa, ell no va tindre més remei que acceptar, van passar una bona nit, al menys això pensava Amable car no havia tingut un altra per a comparar. Amable contà la seua nit a la classe fins que finalment s'adonà que no els interessava, el que desitjaven era mofar-se d'ell, Amable davant les rialles, els carxots i la resta de burles comesses pels seus companys es ficà a plorar, un professor ho va veure i va cridar a Amable i a dos companys més amb la finalitat de què li contaren el que havia ocorregut.

Amable no volia xivar-se, sabia que si ho feia tindria problemes. Encara així els professors endevinaren l'ocorregut i van obrir un expedient d'expulsió a Ferran Camps. Aquest va dir que la cosa no quedaria així i el va apallissar al parc d'enfront de sa casa.

Arribà a casa cobert de ferides i sa mare en veure'l es va ficar a plorar , havien agredit al seu fill i ella no l'havia pogut protegir. El va curar i el va gitar. Va dormir fins a mitjanit quan va notar sang a la boca, anà al bany a rentar-se la ferida i va veure la caixeta de Diazepam, sabia que eren perilloses, però no l'importava, no l'importava res…

Aquella nit Amable es va suïcidar.






Lluís Pérez Palau 3rA

Anónimo dijo...

iee paco que soc caboteta, el llibre del uendos es el millor llibre de valencia que me llegit(sols me llegit tres o cuatre)

adeu, y espere que lany que be em toque amb tu.