18/4/09

L'ULL DE ZEUS

EDITORIAL ALFAGUARA/VORAMAR
L’ull de Zeus, tot i que tinga una lectura autònoma, és la segona part de la trilogia (Els ulls del llac, Terra de déus) que narra les aventures d’una colla d’adolescents. En aquesta ocasió els sentiments i els pensaments de Núria seran els que faran avançar la història. De la mateixa manera que en Els ulls del llac, tindrem un tast de tot: amistat, relacions familiars, amor, racisme, violència i, fins i tot, sexe; tot açò barrejat amb unes pinzellades de misteri i de màgia.

ARGUMENT
Recordem que en la Nit de Sant Joan Núria observà com Carles s’enrotllava amb aquella xica a la platja de la Malva-rosa. La traïció de Carles farà que partisquen palletes i no es tornen a veure mai més? Núria el perdonarà quan ell li telefona i li diu que l’estima?
De bell nou, la colla formada per Carles, Núria, el Paella, Felo, Quim, Lluís (el Poeta) i Anna ens convida a entrar en el seu món particular, on ens faran gaudir de noves vivències que no ens deixaran indiferents: el mal tràngol que passaran al metro quan Paella decideix viatjar sense bitllet; la nit de marxa a les discoteques de Sa platja; la baralla amb un grup de neonazis per defensar un immigrant; l’amor, com no, que perdura entre Núria i Carles; i el que naix i creix entre Anna i el Poeta.
L’escriptor s’acomiadarà de Carles perquè, en aquesta ocasió, la protagonista serà Núria, i seran els seus pensaments i les seues sensacions el fil conductor d’aquest relat.

INTERÈS FORMATIU I TEMÀTIC
La colla continuarà vivint històries de la més absoluta actualitat; relacions entre fills i pares separats, sortides nocturnes a pubs i discoteques, racisme, violència, amor i desamor, accidents de moto, etc.
Es perllonga la relació que existeix en el procés de creació entre els personatges/història, el mateix autor i la inspiració (muses). L’escriptor però, s’acomiadarà de Carles; i és que, definitivament, li ha fugit la història de les mans i els personatges ja han assolit la independència suficient per anar fent tot sols.
Un llenguatge fresc i àgil per a una novel·la divertida que tracta a la perfecció el comportament i els problemes dels adolescents.

14 comentarios:

Anónimo dijo...

ola paco, soc isma una altra vegada.
me llegoit la segona part i esta molt be, estic desitjant llegir la segona.
pda:espere que no pares d`escriure.sort

Anónimo dijo...

hem diuen josep y vax llegirme aquest llibre fa ara tres anys y l'altre dia una amiga meua de 3 anys menys que yo hem digue que ella y la major part de la seua clase m'identificaven amb Carles y volia dir-te que has sabut plasmar exactamet el que es la vida dels adolescents avui en dia i mes en valencia. En realitat, jo crec que tots s'identifiquem d'una manera o altra en els protagonistes d'aquest llibre no creus? espere que seguixques aixi bona sort

Anónimo dijo...

Hola, Josep:
Ara, ja no només et queda esbrinar si alguna de les amigues es diu Núria, i ja tens la tasca molt avançada.
Salutacions
Francesc Mompó

Anónimo dijo...

Hola Francesc soc Andrea i tinc 14 anys.He llegit dos llibres de la teua trilogia(els ulls del llac i l'ull de zeus) son històries apasionants i molt realistes.Ara estic malalta i en menys d'1 dia me llegit l'ull de zeus per que no podia parar de llegir per que es un llibre fantàstic.Espere que tingues molta sort i mai pergues eixa inspiració que et fa escriure tan bé.

Francesc Mompó dijo...

Moltes gràcies, Andrea, per la confiança que has dipositat en les meves novel·les. Sempre és un plaer saber que hi ha gent que en gaudeix de la lectura.
Una abraçada.

Anónimo dijo...

ola Paco soc ilie, que acabe de llegir el segon llibre de la trilogia i vull dir que es precios ara vaig a començar a llegir el tercer i espere que siga igual o millor que els dos anteriors.
Que pases molt bones vacançes.

lluis perez dijo...

Hola sóc Lluís un alumne de l'IES Luis Sunyer d'Alzira de tercer d' ESO A. Vinc a aquest blog per recomanació del meu professor de Valencià que ens ha comentat la possibilitat que algun dia vingues a visitar-nos per a parlar de la Trilogia. A més a més ara estem llegint un altre llibre teu: Amable. A continuació escric l'examen del llibre L'Ull de Zeus que vam fer a classe.

1. Explica la relació entre Lluís i Anna.

Ana és una xica jove que vol anar sempre amb Lluís. Però com que sap que ell ha d'anar-se'n per a no tornar no vol dir-li el que sent per ell. Finalment després d'intentar amagar els seus sentiment acaba confesant que l'estima. Lluís també s'enamora d'ella encara que són conscients que no tornaran a veure's.

2. Què passa a la discoteca Port-Platja?.

Per a celebrar l'aniversari de Carles van a una discoteca de platja. Quan decideixen anar-se'n van veure con un grup de Cap rapats pegant a una persona de color. La colla va intervenir i els racistes van fugir. Durant la baralla Carles va perdre l’amulet i quan el trabaren se n’adonaren que tenia trencada la cadena. Per aixó el guardà Nuria.

3. Quin és l’efecte de l’amulet ?

Serveix per a protegir Carles dels perills. Va ser un regal de Lluís. Tingué l’accident quan no el portava i es va recuperar quan li’l ficà de nou.

Salutacions i fins prompte.

Unknown dijo...

Ana Tenllado Llavador.

Hola, em diuen Ana Tenllado i sóc alumna de tercer d'E.S.O a L'I.E.S Lluís Sunyer.

El nostre professor Toni ens va recomanar llegir llibres teus com:"Els ulls del llac","L'ull de Zeus" i "Terra de déus".

En la primera avaluació em llegit"Els ulls del llac". Aquest llibre em va semblar molt interessant,amb una temàtica molt apropiada per la nostra edat i amb un ambient molt adolescent.
En aquesta segona avaluació em llegit "L'ull de Zeus".A mi personalment m'ha semblat un llibre amb molta fantasia,la història continua i noves relacions aparéixen entre els personatges.
D'aquest últim llibre em fet una xicoteta prova:
1-El cas de l'hospital.

Carles és ingressat a l'hopital per tindre un accident de moto quan anava per Núria i a casa del seu pare.
Els metges informen a la família de Carles que està en coma i que hi ha poques esperanses.
Cada dia els amics i Núria visiten Carles que està totalment immòbil.
Núria plora molt i les esperanses cada vegada són menys.
Carles mentre està en coma té un somni amb el poeta que li diu que ha sigut per no portar l'ull de Zéus que el protegia i li dnava amor per sempre. Finalment Carles amb l'ajuda de l'autor i per Núria aconsegueix eixir i es recupera.
Lull de Zéus que portava al coll mentre estava en coma el va salvar,gràcies al fet que li'l ficara Núria.


Aquest és el meu exàmen.

Gràcies per llegir aquest treball.

Doncs,li esperém amb molta il.lusió al nostre institut per conèixer-lo de més propet i parlar amb vosté d'aquest nou món imaginari en el que mos ha introduït i mos ha fet sentir un més dels persontages de la història.

Una forta abraçada.


Ana.

Unknown dijo...

Hola, el meu nom es Laura Tenllado i sóc alumna de tercer d'ESO a l'institut IES Lluís Sunyer.
El nostre professor Toni Teruel ens a propossat llegir la teua Triologia.
A la primera avaluació ens vam llegir "Els ulls del llac";aquest llibre em va agradar molt,era molt interesant i divertit.
Ara a la segona avaluació ens em acabat de llegir "L'Ull de Zeus"
i acabem de fer l'exàmen.
El redacte a continuació:

1-Futur de Lluís i Anna.

Pense que com a nuvis no tenen futur,perquè Luís es un semidéu i Anna és una mortal.
Potser que desaparega de la història per algun temps, però en algun moment apareix i a la vida real és el nuvi d'Anna. Crec que Lluís li mentirà contant-li que està de viatge i que no pot vindre per estar amb ella; Lluís la vol, i farà tot el possible per estar amb Anna.

Amb molta estima.

Laura Tenllado Llavador

Anónimo dijo...

iee

Anónimo dijo...

Hola soc Javier Marino i jo no he dit res de lo de Toni Teruel ...

I del llibre tinc que dir que encara que no m´agrada llegir el llibre era me pareix molt entretingut i que m´ha engantxat

que tinguesun bon dia

Alex Sanchis dijo...

Hola!
Em diuen Alex i acabe de descobrir el món dels teus llibres i em quedat fascinat.
He pogut llegir "els ulls del llac" com recomanació d'un alumne teu de Burjassot. I m'ha comentat que són tres llibres.
Però estic intentat trobar la segona i tercera part del llibre (ulls de Zeus i terra de déus) i no hi ha forma de fer-lo.
He preguntat en la FNAC, en el Corte Inglés, en llibreria Soriano, etc., però en cap està (és el que té potenciar tan poc la literatura en català).
Em podries indicar on trobar aquests dos llibres? Estaria molt interessat a seguir la història de Carles i Nuria.
Una salutació i felicitats per la teua obra.

Francesc Mompó dijo...

Hola Alex, m'alegre que t'agraden els meus llibres. Espere no decebre't quan en llige algun altre. En qualsevol d'aquests llocs, si no el tenen, el pots encomanar; si no és així, en la llibreria la Concòrdia de Burjassot sempre tenen tots els meus llibres.
Benvingut al món de la meva literatura.

Anónimo dijo...

holaAAAAAAAAAAAAA