18/4/09

TERRA DE DÉUS

EDITORIAL ALFAGUARA/VORAMAR

Terra de déus, tot i que tinga una lectura autònoma, és la tercera i última part de la trilogia (Els ulls del llac, L’ull de Zeus) que narra les aventures d’una colla d’adolescents. Les pinzellades de màgia i de misteri esdevenen, en aquesta novel·la, tota una aquarel·la. Lluís, el Poeta, es durà tota la colla d’amics al Parnàs -el món del déus, on viuran aventures molt divertides amb éssers un tant estranys.

ARGUMENT
Altre cop, la colla d'amics formada per Carles, Núria, el Paella, Felo, Quim, Anna i Lluís (el Poeta) ens sorprendrà amb la seua manera particular de llegir la vida.
Lluís, el Poeta, desvetllarà el misteri que sempre li ha estat company i convidarà tota la colla a gaudir dels secrets i de la màgia del món dels déus: el Parnàs. En aquest lloc tan estrany trobarem personatges i situacions un tant particulars: entendrem l’origen de la marca tan coneguda NIKE, viurem com la colla resol l’enigma de l’Esfinx, serem coneixedors de la formació de la font d’Hipocrene, ens divertirem observant com Pan persegueix les muses pels boscos, ens emplenarem d’imatges sensuals amb l’aparició de les nàiades (nimfes d’aigua dolça) i com no, animarem el nostre Quim durant la seua participació en els Jocs Pítics.
De la mà d’Anna, Lluís viurà un amor tan intens com impossible: el Poeta podrà gaudir de la immortalitat mentre romanga en la terra dels déus, però si torna amb Anna a València la perdrà. Com solucionarà aquest dilema?

INTERÈS FORMATIU I TEMÀTIC
A
pol·lo, Pan, l'Esfinx, les muses, nàiades i nereides, els jocs pítics... Un bell esbart de conceptes de la mitologia grega es veuran involucrats en els interessos dels nostres amics per bastir una història que ens resultarà fresca i educativa a la vegada. Deixant-nos acaronar per la lectura d’aquesta novel·la tastarem una bona porció de cultura clàssica
Un gran dilema se’ns plantejarà al llarg del relat: seríem capaços de perdre la divina immortalitat (el bé més anhelat per l’home) per una amor tan gran com efímer?
Amb la tercera i última part de la trilogia, l’escriptor acabarà de bastir la relació que existeix en el procés de creació entre els personatges/història, els mateix autor i la inspiració (muses).

25 comentarios:

Anónimo dijo...

hola Francesc, soc una xica de 15 anys, i visc en un poblet d'Alacant, jo volia donar-te les gracies per fer que llegir els llibres de l'institut siga tan facil i divertit, vaig llegir "els ulls del llac" i "els ulls del zéus" i estava molt interessada en saber com seguia la vida d'aquesta colla tan particular, i vaig possar el teu nom al buscador de l'ordinador... que sapigues que no estic baixant ya a la llibreria perque son casi les nou de la nit perque sino no tardava ni un segon ... segueix així... fent divertit la tasca de llegir.

Francesc Mompó dijo...

Hola, Alacantina
M'alegra de veure que hi ha gent que li agrada la meva literatura; això fa que la tasca d'escriure prenga més sentit.
Salutacions ben afectuoses,

Anónimo dijo...

hola francesc, soc la alacantina, ara ya te dic el nom, no havia vist el teu missatge fins ara... En el meu institut "Canónigo Manchón" en Crevillent tots els anys donen els teus llibres als alumnes de 4t d'ESO per llegir-los i estaria molt bé que un any, ya no et dic este perque se que deus de estar molt ocupat, estigueres allí per fer una xarradeta, els teus llibres sempre agraden molt a tots els alumnes, i no només a mi, a si que jo t'ho dic, ara tú fes el que vulgues, o millor, el que pugues...

Anónimo dijo...

Hola Francesc! Soc un xic de 14 anys, de Monòver, aquest any ens an posat de deures llegir aquesta trilogía, he de dirte que per a mi no han sigut deures, he passat unes estones molt divertides llegint els teus llibres.
Ja se que molta gent t'ho demana, pero cuan pugues podries passarte per ací a fer-nos una xarrada, el institut es diu: I.E.S. Enric Valor. Gracies, Adeu

Francesc Mompó dijo...

Salutacions a Virgi del Canónigo Manchón de crevillent i a Fèlix de l'IES Enric Valor de Monòver.
Espere que les pròximes novel·les meves us continuen agradant.
Una abraçada.

Anónimo dijo...

Hola Francesc. Me llamo Mario y tengo 15 años. Me lei ya los dos libros anteriores y me parecieron muy interesantes e intrigosos.
Tengo que leerme Terra de Déus y el lunes tengo el examen estilo test y no he podido leermelo por no encontarlo por ningún y he preguntado en todas las papelerias de mi pueblo y no me lo traerían hasta el martes.
Se que la profesora los saca de internet o de algun lado.

¿como puedo ver todos los examenes de test que hay y las respuestas? si hay varios pues los que sean.

si suspendo me cae la evaluacion entera, pos eso te pediria por favor que me dieras informacion sobre mi pregunta.

un saludo y gracias por su amable atención.



mario_dg91_@hotmail.com

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

Hola Francesc, sóc una xica de 17 anys de castelló i he de dir que m'han agradat molt els llibres: "Els ulls del llac" i "L'ull de Zeus". Es que em van tindre enganxada durant dos dies que em va durar la lectura! Quan vaig acabar de llegir-me el llibre "L'ull de Zeus" no paraba de preguntar i de buscar en llibreries la continuacio de la saga i ara acabe de buscar-ho per internet i ho he trobat i ha sigut una alegria, i estic impacient per llegir-me "Terra de deus" segur que serà tant bo o millor que els altres.

Un salut.

Francesc Mompó dijo...

Hola, castellonera,
Espere que aquest últim volum de la trilogia "Terra de déus" et resulte tan plaent com els dos anteriors.
Una abraçada

Anónimo dijo...

Hola Francesc.
Soc una xica de 14 anys que estudie al IES RIBERA de Xàtiva. Per al primer trimestre, el meu profesor de Valencià hem va demanar que hem llegira el llibre dels ulls del llac, i la veritat que hem va encantar. Fa una setmana hem vaig comprar la segona part, L'ull de Zeus i me'l vaig llegir en un dia!
La veritat es que m'encanta la teua forma d'escriure, saps descriure molt be als personages.
Sols hem queda dirte que fins que no aconseguisca Terra de Déus no pense parar.
Un bes.

Francesc Mompó dijo...

Gràcies, Maria, espere que no et desencise la tercera part de la trilogia. Salutacions per als companys i per al professor.
Una abraçada

Anónimo dijo...

Hola francesc. Sóc Maria, la de dalt, esque m'he fet un blog. Gràcies per contestarme, la veritat es que no m'ho esperava. He buscat el teu llibre Terra de Déus per totes les llibreries, però no el trobe. Hem podries dir alguna llibreria on es trobe?
Un bes i continua escrivint eixos llibres tan ben escrits.

Francesc Mompó dijo...

Maria, supose que en qualsevol llibreria de Xàtiva que l'encomanes i hi dónes les dades tècniques te'l portaran. A més a més, crec que al teu institut hi ha un parell de professors de valencià que conec (Adela i Iban) si parles amb ells, t'informaran i t'ajudaran a aconseguir-lo.
Una abraçada i que xales bona cosa amb el teu blog. Ja el visitarem

Anónimo dijo...

Hola Francesc! Finalment he pogut aconseguir Terra de Déus i ja me l'he pogut llegir. M'encanta! M'ha agradat molt el final.
Ha valgut la pena hagut d'insistir tant per a trobar-lo.

Andrea Robles dijo...

Francesc, sóc Gregori Royo, el Robles d'Andrea Robles.Ens ha agradat moltíssim el link al nostre blog. Mirem de gestionar-ne un al teu. Mentre, pensant en oferir a llegir els teus llibres (Els ulls, terra de déus...) a l'alumnat de 4t d'ESO, em podries dir si en tens una guia didàctica?
Gregori

Gregorio Royo Bello dijo...

Francesc, hem elegit el teu llibre terra de déus per a 4t. Hi ha fitxa de lectura? Podem donar el teu bloc per que l'alumnat es pose en contacte amb tu?

mari tere i sandra . ies vall de la safor dijo...

el llibre esta molt bé i divertit.
però em tingut problemes amb el vocabulari, que es un poc complicat.

laia garcia dijo...

hola francesc!!
soc laia garcia de ies vall de la safor, i pose este comentari per a que sapien k akest llibre es molt bonic per a la gent que li agraden els llibres d fantasia..
a mi, personalment m'agradat xo e tingut molta dificultat en el vocabulari i si fora voluntari n el tornaria a llegir xo tink k nar mirant el diccionari.

Sergi Rocher i Pérez dijo...

Sr. Francesc Mompó el seu llibre no m'ha agradat perquè té un vocabulari massa difícil, almenys per al meu nivell, 4t d'E.S.O.
a part no es pot llegir eixe llibre solt xq no t'enteres ni de la mitad, hi ha q llegir-se tota la trilogia.

Francesc Mompó dijo...

Laia, Sergi, sent que el vocabulari us haja resultat un poc pujat --intentaré tenir-ho en compte per a les pròximes obres-, tanmateix penseu que l'única manera de dignificar una llengua i que no vaja vulgaritzant-se és a través de l'escriptura.
Tot i que siga la tercera part d'una trilogia, la novel·la té una lectura autònoma. Evidentment si es lligen les anteriors de la trilogia se li pot trauré més suc. Tanmateix, gràcies per la vostra atenció.

Andru. dijo...

Fa anys a l'institut vaig llegir Els ulls del llac quan acabava de sortir al mercat. Recorde que tota la classe ens quedarem intrigats i volíem saber com seria la continuació. Ara ja han passat uns quants anyets, però crec que vaig a comprar-me els dos llibres següents per saber el final...

Juanjo dijo...

Hola Fransesc, soc un xic de 16 anys que desde l'any pasat ens manen la teua trilologia per a deures en l'escola, i he de dir-te que gracies per escriure eixos llibres. No torvava la teua tercera part, i ara que l'he trovada estic boig per llegirla.
Salutacions des de Gilet.

Francesc Mompó dijo...

Hola Juanjo, espere que t'agrade el final de la trilogia.
Salutacions per a tots els companys de Gilet.

Anónimo dijo...

Hola, soc un xic de 14 anys de La Cañada, y voldria saber com vas començar amb aço de la literatura, a mí minteresa molt, i estic intentant escriure un llibre, pero no se per on començar, tinc l'idea pero no se com posar-la sobre el paper. En podries ajudar?

Anónimo dijo...

Hola m'agraden molt els teus llibres sobretot la trilogia auuuu